Lézervágott kerítés vs. hagyományos kerítés: Melyiket válasszam?


A hagyományos kerítések mellett egyre népszerűbbé válnak a lézervágott kerítések, amelyek számos előnyös tulajdonsággal rendelkeznek. De vajon melyiket érdemes választanunk? – ebben a cikkben összehasonlítjuk a két típusú kerítést, hogy könnyebben dönthessünk!


Lézervágott kerítés – a modern megoldás


A lézervágásnak köszönhetően a kerítések teljesen egyedi mintákkal és formákkal készülhetnek, ráadásul a lézer precíziós vágása lehetővé teszi, hogy még a legbonyolultabb minták is életre keljenek a kerítésen. Ezáltal a kerítés nemcsak funkcionális, de látványos díszítőelem is lehet, amely kiemeli ingatlanunk egyediségét.

Egyediség
 
A lézervágásnak köszönhetően korlátlan a lehetőségek tárháza, így biztosan olyan kerítést készíttethetünk, amely tökéletesen illeszkedik majd az ingatlanunk stílusához.

Precíz kivitelezés

A lézer rendkívül pontos vágást biztosít, így a kerítés elemei tökéletesen illeszkednek egymáshoz.

Tartósság

A megfelelő anyagválasztás esetén a lézervágott kerítések rendkívül tartósak és ellenállnak az időjárás viszontagságainak is.

Biztonság

A különböző magasságú és sűrűségű mintáknak köszönhetően a lézervágott kerítések kiváló védelmet nyújtanak.

Könnyű telepítés

A precíz előgyártás miatt a lézervágott kerítések elemei gyorsan és egyszerűen telepíthetők.

Rugalmasság

Szinte bármilyen méretben és formában elkészíthetők, így változatos paraméterekkel rendelkező területekre és ingatlanokhoz is kiválóan alkalmazhatók.
 
lézervágott kerítés
 


Mire érdemes figyelni a lézervágott kerítés választásakor?


Alapanyag

Az acél lézervágott kerítések rendkívül erősek és tartósak, így a magas biztonsági követelmények esetén is kiváló választás, míg az alumínium kerítések könnyűek, korrózióállóak és egyszerűbben formálhatók, így változatos designokhoz is kiváló alapanyag.
Tipp: A kerítés élettartama és biztonsága szempontjából fontos a megfelelő anyagvastagság kiválasztása is!

Felületkezelés

Ez védi a kerítést a korróziótól és az időjárás viszontagságaitól, ha valóban karbantartásmentes kerítést szeretnénk, akkor mindenképp felületkezelt anyag mellett kell döntenünk.

Hagyományos kerítés – az időtálló megoldás

A hagyományos kerítések már évszázadok óta népszerűek, és számos anyagból (pl. fa, fém, kő) készülhetnek – legnagyobb előnyük pedig a sokoldalúság és az elérhetőség, de mik még a pozitívumai? Nézzük meg közelebbről!
 
 

A hagyományos kerítés előnyei

 
Sokoldalúság

Rengeteg anyagból elkészíthetők és több stílusban kaphatóak, így könnyen találhatunk olyan hagyományos kerítést, amely megfelel az igényeinknek.

Elérhetőség

A hagyományos kerítések általában olcsóbbak, mint a lézervágott kerítések.

Könnyű javíthatóság

Ha a kerítés megsérül, a hagyományos anyagok könnyen – akár házilag – egyszerűen javíthatók.

Melyiket válasszam?

A megfelelő kerítés kiválasztásánál több tényezőt kell figyelembe vennünk, például a büdzsét, a rendelkezésre álló összeg mindenképp meghatározza majd, hogy milyen alapanyagokból, melyik kerítéstípust választhatjuk – ha korlátozott a büdzsénk, akkor elsőre lehet, hogy egy hagyományos kerítés lesz a megfelelő számunkra.
Manapság egyre fontosabb mérlegelési szempont az esztétikum, az egyediség is, ha modern és tökéletesen személyre szabott kerítést szeretnénk, akkor a lézervágott kerítés a megfelelő választás.

Érdemes megfontolnunk a gondozásmentesség kérdését is, hiszen a hagyományos kerítések – főleg a fából készültek – évente, kétévente karbantartást igényelhetnek, míg egy lézervágott kerítéshez akár egy évtizedig sem kell hozzányúlnunk!
A lézervágott és a hagyományos kerítéseknek is megvannak a maga előnyei, a legjobb választás az ingatlanunk stílusától, a büdzsénktől és az igényeinktől függ. Ha egyedi és modern kerítést szeretnénk, amely hosszú távon is karbantartás nélkül szolgálja az ingatlanunkat, akkor érdemes a lézervágott kerítések között válogatnunk. Ha azonban egy egyszerűbb és költséghatékonyabb megoldást keresünk, akkor a hagyományos kerítések közül is megtalálhatjuk a megfelelőt.